Uusia neulontatekniikoita ja tarinasukat

Oon kerryttänyt kirjotettavaa. :) toisella käsinneulontakerralla jokainenryhmäläinen esitteli dokumenttikameraan avulla jonkin neuletekniikan. Itse olin varustautunut esittelemään intarsian, mutta esittelinkin palmikoiden tekemisen, koska se uhkasi jäädä esittelemättä toisin kuin intarsia. Aiheen vaihtaminen lennosta onnistui hyvin, koska palmikot ovat minulle tuttuja. Olen tehnyt niitä aika paljon erilaisia.

Intarsiatipu.
Dokumenttikameran kanssa en ole aivan vielä päässyt sinuiksi. Luulen kuitenkin, että tämä kerta meni paremmin kuin aiempi, jolloin opetin virkkaustekniikkaa. Nyt muistin toimia rauhallisimmin, joten liikkeistäni sai paremmin selvää. Mielestäni myös selitin aika hyvin palmikoiden periaatteen. Kuitenkin taisin vieläkin puhua aika paljon kameralle ryhmän sijasta. Ainakin siihen tarvitsen vielä harjoitusta.

Ylhäällä pudotettuja silmukoita ja alhaalla patenttia.

Konttineulos
 
Tunnilla kokeilin ainakin patenttia, jolla olen aiemmin tehnyt pipon, pidennettyjä silmukoita, jotka voisivat hyvinkin toimia koulussa huivinneulomisessa ja konttineuletta. Konttineule oli varsin mielenkiintoista. Siinä pitää muistaa ajatella tai muuten menee pieleen. Kokeilutilkun päätteleminen tuotti vähän hankaluuksia, mutta onnistuin lopulta soveltamaan yläreunan suunnilleen samannäköiseksi kuin alareunankin.

Kokeilenmatta jäi kaksinkertainen neulos. Se vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta. Tuossa aiemman päivityksen norjalainen nurjasilmukka -videossa on sellanen tosi hieno kaksinkertainen huivi. Jotain sellaista voisin joskus kokeilla.

 Lankatyökurssin yhtenä kokonaisena työnä on villasukkien neulominen jonkun itse valitun tehtävän pohjalta. Vaihtoehtoina oli mm. jonkin laulun käyttäminen suunnittelun lähtökohtana, jonkin maan sukkaperinteeseen tutustuminen, suvun sukkataitajan tapa tehdä tai tarina. Tehtävän sai myös keksiä itse.

Kokeilutilkku sukkia varten. Osin itsesuunnittelemani malli. Ellei kokonaan? Unohdin jo!
Minä päädyin lähtemään liikkeelle irlantilaisesta neulomisperinteestä. Irlannissa käytetään paljon palmikoita ja erilaisia nurjien ja oikeiden silmukoiden ryhmittelyä. Irlantilaiset neuleet on usein mielestäni kauniita.

Lopulta sukkiin astui mukaan myös tarina. Ehkäpä palmikoiden tavasta kietoutua toisiinsa löytyy jotain minusta tai minun elämästäni. :)  Halusin opetella sukkien neulomisessa uusia tapoja ja päätin tehdä sukat pyöröpuikoilla Magic Loop -tekniikalla molemmat yhtäaikaa. Sukan yläreunan joustinneuleen neulominen sujui hyvin, mutta sitten kun kuvioneulessa piti ensimmäisen kerran yhdistää palmikot toisiinsa, tuli ongelma. Kuvio nimittäin jatkuu koko sukan ympäri ja palmikot vuorottelevat sukan joka kohdassa. Näin ollen en yksinkertaisesti pystynyt magic loopilla neulomaan molenpia yhtäaikaa, koska silmukoita olisi pitänyt pystyä siirtämään. Ei auttanut muu, kuin ottaa toinen sukka tavallisille sukkapuikoille.Silti neulon toisen sukan magic loopilla!
Molemmat sukanalut omilla puikoillaan.

Sukan teräosasta ja työn etenemisestä kerron myöhemmin. Luvassa on myös lisää juttua homeesta!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käsinneulontaa

Punontaa

Nauhaa, nauhaa, lautanauhaa.